Sprog:

Din kurv indeholder 0 varer

Total 0,00 DKK

10 Gode grunde til at bruge en BBQ saltblok

Saltblock cooking

I har sikkert hørt om nogle af de magiske ting som en Himalaya salt lampe kan gøre for dig, men har du hørt om de vidundere der følger med Himalaya salt blok? eller er idéen om at lave mad på en stor sten af saltkrystaller helt ny for dig. Uanset hvad er du havnet det helt rigtige sted. 

BBQ saltblokken fra Himalaya har for alvor fanget vores interesse og med god grund. Ikke alene laver disse farvefulde, forhistoriske krystaller sundere, mere smagfuldt og interessant mad, de er også enormt flotte at have stående. Vil du vide mere? - Vi har her lavet en top 10 over hvorfor Himalaya salt blok er et must-have naturlig og sundt redskab som alle har brug for i køkken.

1. Tilsætter sunde mineraler til maden
Når du laver mad på en BBQ salt blok får du alle de sunde fordele fra Himalaya salten overført til din mad. Her er der bl.a. tale om at få balance i kroppens pH, stabilisere hydrerings niveauer, forbedre fordøjelsen og reducere sure opstød. Selvfølgelig er mængden af salt der bliver absorberet afhængig af en række faktorer som fugtniveau, tykkelse og det olieindhold der er i de fødevarer der bliver tilberedt såvel som temperaturen af salt blokken.

2. En mere kompleks smag i forhold til alm. bordsalt
Foruden NaCl (almindelig gammel bordsalt) indeholder Himalaya pink salt over 80 spormineraler og andre elementer. Ikke alene er HPS bedre for dit helbred, men har også en langt mere kompleks smag. Måltider tilberedt på en Himalaya salt blok vil påtage sig noget af den komplekse smag, og gør velkendte fødevarer til nye og interessante eksperimenter.

3. Et hint af salt
Saltkrystallerne i Himalaya salt blok har en meget lav porøsitet og minimal fugt opbevaring. Derfor vil HPS ikke ved kontakt omdanne maden til en uudholdelig saltet rodebunke. I stedet vil din salt blok overbringe antydningen af dens meget intense og salte smag i din mad.

4. Naturlig Anti-Microbial overflade
I modsætning til andre madlavnings overflader som skærebrætter, pander mm., vil du aldrig behøver at bekymre dig om bakterier når du anvender Himalaya salt blok. Det skyldes den lave porøsitet og fugt tilbageholdelse af saltet, som skaber en naturligt antimikrobiel miljø. (Se Brug & Care afsnittet nedenfor for nogle hurtige rengøringstips.)

5. Ekstrem temperatur resistens
For at undgå revnedannelse i salt blokkens overfladen, skal salt blokken opvarmes meget langsomt (ikke mere end 200 ° F pr. 15 minutter.) Himalaya salt blok har også ekstrem temperaturbestandighed med et smeltepunkt på lidt over 800 grader der gør den fremragende til madlavning ved høj varme!

6. Overlegen varme distribution
På grund af krystalstrukturen i Himalaya salt blokken, spreder varmen sig jævnt gennem hele blokken. Derfor vil mad tilberedt på blokken stege i samme tempo uanset om det ligger lige i centrum af salt blokken, i et hjørne eller hvor som helst derimellem.

7. Holder længere på varmen
På grund af krystalstrukturen i Himalaya salt blokken holder den temperaturen - uanset om det er varmt eller koldt - længere end andre madlavnings-, og serverings overflader. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om den mad du har tilberedt på din salt blok bliver koldt eller for varmt, mens du afslutter eventuelle ledsagende retter.

8. Brug den afkølet eller sprudlende varm
De fleste af os har højst sandsynlig investeret i en salt blok med det formål tilberede varm mad på den. Dog er nogle af de mest interessante retter, du kan forberede og server på din salt blok dem der bedst serveres kolde. Hvis du ligesom mig, også elsker sashimi eller sushi, vil Himalaya salt blok være din nye bedste ven. Forestil dig at servere sake, hamachi og maguro smukt arrangeret på din afkølede himalaya salt blok. Dine venner vil tale om det i månedsvis!

9. Tilberedning bare ved kontakt
Raw food som sashimi vil rent faktisk begynde og tilberede jo længere tid det ligger på Himalaya salt blok. Det er sjovt og fascinerende for både børn og voksne at overvære.

10. Brug BBQ saltblokken som serveringsfade
BBQ saltblokkene fra Himalaya er så flotte og interessante at det næsten er umuligt ikke at benytte dem som serveringsfade. Mark Bitterman - en amerikansk mad forfatter og ejer af The Meadow - fangede denne idé perfekt, da han sagde: "Der er en taktilitet og en umiddelbarhed til at have denne kæmpe hvide hot blok på 600 millioner år gamle salt på et bord, der forvandler os alle til aber. Det er bare denne smukke, lysende ting ". [Kilde: Reuters]

Du kan købe BBQ saltblokken fra Himalaya ved at klikke her