Sprog:

Din kurv indeholder 0 varer

Total 0,00 DKK

Sådan bruger du din BBQ saltblok

 

Sådan griller du på din BBQ saltblok!

BBQ saltblokken fra Rivsalt er et 500 år gammelt stykke salt - Ja, du hørte rigtigt! Den rosafarvede saltblok, er nøglen til en anderledes, ubesværet og underholdende oplevelse for dine middagsgæster. Det eneste du skal bruge er din saltblok fra PROPAGANDAshop, en grill efter eget valg, noget kød eller grøntsager og en masse selvtillid. Lad os så komme igang!

Trin 1: Find din salt blok frem!
Grib din saltblok fra Propaganda! første gang du bruger den, er det en god ide lige at tørre den af med en fugtig klud.


Trin 2: Ro på!

Opvarm langsomt - LANGSOMT - saltblokken. Det er vigtigt at du de første par gange tager dig rigtig god tid til at varme blokken op.
Den gyldne regel til at varme en saltblok op er:

√ 20 minutter på ‘lav varme’
√ 20 minutter på ‘medium varme’
√ 20 minutter på ‘høj varme’ 

Tests du kan bruge for at tjekke om din saltblok er varm nok: 

- Dryp testen: Dryp et par dråber vand på saltblokken. Hvis de syder energisk og forsvinder med det samme, så er din salt blok klar og du kan nu rigtig komme igang.

- Hånd testen: Hold din hånd 2-3 centimeter over salt blokken, hvis ikke du kan holde hånden der i mere end 5 sekunder, så er saltblokken helt klar til brug.

Hvis du slet ikke stoler på dine egne sanser eller du bare er helt vild med Hi-Tech gadgets, kan du investere i et infrarødt termometer, der kan læse temperaturen af salt blokken for dig. Du skal ca. gå efter 225 grader.

Voila! Du er nu klar til at smide kød, grøntsager eller andet på saltblokken og imponere din kone, venner, familie eller kollegaer i processen.

Trin 3: PÅ MED MADEN!

Det er så enkelt at selv en hulemand vil kunne gøre det. Placér dit kød eller grøntsager direkte på saltblokken.

Trin 4: Vend
Den gyldne regel når man skal vende en bøf eller grøntsager på saltblokken:

  1. Brug en tynd metal spartel eller tang.
  2. Ingen plastik! 

Stegetid:
1-2 minutter pr. side ved et tynd stykke kød eller grøntsager.
3-4 minutter til tykkere stykker kød som rib-eye.

 

Trin 5: Server!
Når dit kød eller grøntsager er færdig, brug da din METAL spartel eller tang til at tage kød eller grøntsager af saltblokken. Når først salt blokken er varm så lad den ligge på grillen, her kan du stege på den i flere timer efter.

 

Trin 6: Afkøl
Lad din salt blok køle af i mindst en time. Sluk grillen og lad salt blokken ligge indtil den er kold nok til at røre ved. 

Når du skal rengøre din saltblok: 

√ Fugt en svamp eller skuresvamp
√ INGEN sæbe!
√ Skrub og dub salt blokken for at få eventuelle madrester eller lign. af
√ Tør efter med et tørt håndklæde
√ Gentag indtil salt blokken ser pæn og ren ud og at alle madrester er væk

Trin 7: Opbevaring af din salt blok!
Lad den lufttørre eller tør den med et viskestykke. Saltblokken kan jo i princippet opbevares alle steder, dog er det en god idé ikke at efterlade den ude i regnen eller i opvaskemaskinen. 



Sidste råd:
Salt blokken er efter opvarmning ikke længere gennemsigtigt og udvikler måske små og endda større revner. De kan også tage farve fra det protein der bliver stegt på den, men lad vær med at gå i panik over det, se på det som skønhedsfejl. Ligesom livet er salt en kompliceret, snu og uforudsigelig størrelse. Det er det der gør salt blokken så unik. Pas på saltblokken og du vil kunne høste frugterne af perfekt saltede fødevarer hver gang. 

Kilde: themedow.com & salt block cooking by mark bitterman